Galuste Somloi

de mimmi in Prajituri, 24 Mar 2011 | 13347 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua,
  • 4 linguri faina,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1-2 linguri cacao,
  • 1 plic praf budinca ciocolata,
  • 1 plic praf budinca vanilie,
  • 100 g stafide,
  • cca 100 g nuca macinata,
  • 1 esenta rom,
  • frisca lichida,
  • dulceata de caise,
  • 1 litru lapte pentru budinca,
  • 100-150 ml lapte pentru insiropat,
  • 1-2 linguri zahar,
  • topping ciocolata.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste Somloi:

Prima data pregatim blaturile:

Separam 2 oua,in galbenus adaugam 2 linguri zahar,amestecam bine,batem albusurile spuma tare,adaugam 2 linguri faina si 1/2 plic praf de copt. Le amestecam toate cu dosul unei linguri si punem aluatul intr-o tava tapetata cu faina sau cu hartie de copt. Dam la cuptor cca 20 de minute,pana trece testul cu scobitoarea.

Cel de al doilea blat il pregatim astfel :

Separam 2 oua,amestcam galbenusul cu 2 linguri zahar si 1-2 linguri cacao. Adaugam albusurile batute spuma,2 linguri faina si 1/2 plic praf de copt. Dam la cuptor cca 20 de minute. Lasam blaturile la racit si intre timp pregatim budincile.

Budincile le pregatim pe rand conform instructiunilor de pe ambalaj si le lasam la racit.

Stafidele le lasam 10 minute in apa calda,iar 100-150 ml lapte amestecam cu esenta de rom si 1-2 linguri zahar dupa gust. Intr-o tava punem primul blat,il insiropam foarte bine(mai bine mai mult decat mai putin),ungem blatul cu un strat subtire de dulceata de caise,punem una dintre budinci(daca punem blatul cu cacao,punem budinca de vanilie),1/2 din stafide si presaram nuca multa. Peste adaugam cel de al doilea blat,il insiropam bine,il ungem cu un strat subtire de dulceata,punem ce-a dea doua budinca,restul stafidelor si nuca. Lasam prajitura peste noapte si doar a doua zi o putem savura.

Batem frisca tare,cu un polonic luam din prajitura,ornam cu frisca multa si topping de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste Somloi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune